Με μια γεμάτη δημιουργικότητα γιορτή, τα μέλη όλων των Κ.Α.Π.Η. του Δήμου Κηφισιάς, αποχαιρέτισαν τη σεζόν που ολοκληρώθηκε και ευχήθηκαν «καλό καλοκαίρι».
Η γιορτή φιλοξενήθηκε στο ανακαινισμένο Ανοιχτό Θέατρο Νέας Ερυθραίας και την παρακολούθησε πλήθος κόσμου, που χειροκρότησε τους «εφήβους» της Τρίτης Ηλικίας και την παρουσίαση των ομάδων Θεάτρου, Χορωδίας, Μπάντας, Κουκλοθέατρου και Διήγησης Παραμυθιών.
Την εκδήλωση χαιρέτησε ο δήμαρχος Κηφισιάς Γιώργος Θωμάκος, ο οποίος συνεχάρη όσους ετοίμασαν και συμμετείχαν σε αυτή τη γιορτή, επισημαίνοντας παράλληλα ότι ο Δήμος Κηφισιάς «είναι πρωτοπόρος σε προγράμματα για τους ανθρώπους της Τρίτης Ηλικίας που αποτελούν θεμέλιο λίθο των οικογενειών μας.
Και αυτό το καλοκαίρι ο Δήμος μας προσφέρει δωρεάν θαλάσσια μπάνια δράση που αγκαλιάζουν όλο και περισσότερα μέλη των ΚΑΠΗ».
Ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Σταύρος Ζαπάντης, τόνισε από την πλευρά του πως η καλοκαιρινή γιορτή των ΚΑΠΗ είναι ένα μικρό δείγμα του ταλέντου αλλά και της όρεξης για ζωή, δημιουργία και έκφραση των μελών τους. «Η διοίκηση του Δήμου μας προσπαθεί για το καλύτερο και η συνεργασία μας με τα προεδρεία των Κέντρων είναι εξαιρετική. Με πολλή αγάπη προσπαθούμε κάθε χρόνο, κάθε μέρα, να κάνουμε καινούργια πράγματα. Καλό καλοκαίρι».
Η παρουσίαση τριών μονόπρακτων με ιστορίες από τη ζωή της πόλης από τα μέλη της θεατρικής ομάδας εντυπωσίασε, σημειώνουν οι διοργανωτές, χάρη και στην εξαιρετική δουλειά της δασκάλας – σκηνοθέτιδας Κικής Αυγουστάτου.
Τα δύο ήταν θεατροποιημένα διηγήματα από το βιβλίο «Αρχόντισσα Κηφισιά» της Μαίρης Σιμώνη – Λιόλιου, ενώ το πρώτο αναφερόταν σε πραγματικό γεγονός.
Συγκεκριμένα παρουσιάστηκαν:
1ο μονόπρακτο – Η κυρά Λένω Πολίτου, που κατοικούσε στα Αλώνια Κηφισιάς, μια δυναμική γυναίκα, με λεβέντικη καρδιά, ήταν εκείνη που αντιστάθηκε στην Εταιρεία Υδάτων και δεν άφησε να πάρουν τα νερά του Κεφαλαρίου, που ήταν τόσο χρήσιμα για τα περιβόλια και τις καλλιέργειες της Κηφισιάς!
2ο μονόπρακτο – Στο δεύτερο μονόπρακτο η Παυλίνα Μπαλτατζή, σύζυγος αεροπόρου, παλιά Κηφισιώτισσα περιέγραφε ένα αληθινό συμβάν τον καιρό της απελευθέρωσης από τους Γερμανούς.
3ο μονόπρακτο – Το τρίτο θεατροποιημένο δρώμενο, αναφερόταν στις αναμνήσεις απογόνων Μικρασιατών.
Οι πληροφορίες ήταν από το βιβλίο της Δέσποινας Μούσα – Μέρκελ.
Όμορφη ήταν η δουλειά που παρουσίασε η ομάδα εικαστικών εργαστηρίων σε διδασκαλία της Ελένης Χιωτάκη, μια αφηγηματική διαδρομή που οδηγεί στο παιχνίδι μέσω θεάτρου σκιών και κατασκευής κούκλας.
Η μικτή χορωδία των Κέντρων Αγάπης και Φιλίας (Κ.Α.Π..Η) με μαέστρο τον συνθέτη Κωνσταντίνο Στέφανου παρουσίασε έντεχνα τραγούδια επιλεγμένα από τους σπουδαίους συνθέτες, καντάδες καθώς και λαϊκά ρεμπέτικα τραγούδια κερδίζοντας θερμό χειροκρότημα.
Η χορωδία πλαισιώθηκε από το ερασιτεχνικό μουσικό τμήμα των μελών των Κέντρων. Τα μέλη της έπαιξαν μουσικά όργανα δημιουργώντας ένα όμορφο ηχητικό αποτέλεσμα.
Ειδήσεις από τη Κηφισιά – Νέα Ερυθραία – Εκάλη στο amarysia.gr